TEPSIS LIBACOMB
TEPSIS LIBACOMB / Latsia
4 kis pecsenyeliba-comb 4 húsos zöldpaprika 1 csípős paprika 2 paradicsom 2 nagy fej vöröshagyma 1 kg burgonya 1 ek liszt 1 tk pirospaprika 1 mk törött fekete bors 1 púpozott tk só 4 gerezd fokhagyma
A burgonyát meghámozom és karikákra vágom. A pirospaprikát, a sót, a lisztet és a borsot összekeverem, majd a burgonyára szórom. Jól összerázom, hogy a fűszer mindenütt érje. Ezt a lisztes-fűszeres burgonyát egy nagy tepsibe vagy tűzálló tálba terítem. Rákarikázom a megtisztított vöröshagymát, megsózom, majd a paprikaszeletekkel beborítom. Ezután sorban, egymás mellé ráfektetem az előzőleg megsózott, megborsozott libacombokat. A combok tetejére karikázom a héjától megfosztott paradicsomokat. Rászórom a zúzott fokhagymát, majd aláöntök 2 dl vizet. A tepsit alufóliával szorosan lezárom, és előmelegített, forró sütőben, nem túl erős lángon 1,5 órán keresztül sütöm. Ezután leveszem a fedőt, a paradicsomot félretolom, a combokat bőrös felükkel felfelé fordítom, és a tetejüket erős tűzön pirosra, ropogósra pirítom. Sok salátát kínálok mellé.
Elkészítési ideje: 120 perc
|