Lecsós libacomb
Lecsós libacomb / Sherpa01
4 kisebb libacomb, két fej vöröshagyma, 1 kk pirospaprika, 5 dkg füstölt szalonna, 50 dkg zöldpaprika, 25 dkg paradicsom , két kanál zsír, só. A megtisztított combokat felhevített zsírban hirtelen átsütjük és egy lábosba tesszük. Zsírjában megpirítjuk az egyik fej apróra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük és ráöntjük a combokra.
Fed õ alatt - mindig kevés vizet öntve alá - majdnem puhára pároljuk. Közben az apró kockára vágott szalonnát félig megpirítjuk, beletesszük a vékonyra szelt hagymát, pár percig pirítjuk, majd belerakjuk a megtisztított, felszeletelt paradicsomot és a kicsumázott, karikára vágott zöldpaprikát, megsózzuk és félig puhára pároljuk. A csaknem puha libacombokat a lábos egyik oldalára rakjuk, másik oldalára pedig a félig kész lecsót tesszük, és fedõ alatt - nem keverve, hanem csak a lábost rázogatva - készre pároljuk. Sós vízben fõtt burgonyával tálaljuk.
|