Szír tepsis csirke
Szír tepsis csirke 4 főre / Latsia
4 db krumpli / nagyobb 1 fej hagyma 1 csokor petrezselyem 1 kisebb csirke 4 db paradicsom 1 citrom leve olívaolaj a sütéshez só, bors, kakukkfű, í/zlés szerint más zöld fűszerek, pl. oregano/
A burgonyákat meghámozzuk, 0, 5 cm-es karikákra szeljük és egy nagyobb tepsi aljára rakjuk. Sózzuk, és enyhén megborsozzuk. A csirkét feldaraboljuk és a krumplira tesszük. Sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk olívaolajjal, ízlés szerint. Karikára vágott hagymákat rakunk a húsok mellé. A paradicsomokat vékony karikákra vágjuk és betakarjuk velük a húst. Lefedjük alufóliával. Az egészet 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 30 percig sütjük.
Kihúzzuk a sütőből, az apróra vágott petrezselyemmel, a -lehetőleg friss -kakukkfűvel, oregánóval meghintjük a tetejét. Ne spóroljunk vele, minél több kerül rá, annál ízletesebb. A citrom kifacsart levével /kb 1 dl/ megöntözzük jó alaposan az egészet, úgy, hogy minden húsra jusson, és 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe az egészet.
Friss zöldfélékből készült salátával, arab pita kenyérrel tálaljuk.
Latsia: én kettőnknek 4 felsőcombot vettem, és most nem pitával, hanem Sörkenyérrel ettük, de elég tk. a krumpli is
|