MUFFIN : Vörösboros - aszaltgyümölcsös muffin |
Vörösboros - aszaltgyümölcsös muffin
Vörösboros - aszaltgyümölcsös muffin-kuglófka
200 g aszalt gyümölcs 2, 5 dl vörösbor 1 tojás 100 g cukor 125 g puha vaj 260 g liszt 1 cs. sütőpor 1 csipet só 1 ek. fahéj
Az aszalt gyümölcsöket meg kell áztatni a borban, ha a keményebb típúsból valóak, én puhát vettem.
A tojás egyben megy bele, nem kell fehérjehab.
A többi a szokásos - szárazakat összekever, nedveseket összekever, majd utóbbi az előbbibe és 180 fokon megsüt.
Kuglófkaként 30 perc alatt, muffinként 20-25 perc alatt, tűpróba.
Leönthető sokféle mázzal /csoki, citrom, gyümi, vanília. . . . tovább is van mondjam még?:O))
|