Barackos szelet
Barackos szelet / Latsia
A tésztához: 3 tojás, 9 dkg kristálycukor, 9 dkg finomliszt, 1 csomag vaníliás cukor.
A krémhez: 4 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 15 dkg barackbefőtt.
A díszítéshez: 1 csomag tejszínhabpor, 1,5 dl tej, 6 dkg barackbefőtt.
A tojások sárgáját a cukor harmadával és a vaníliás cukorral keverjük habosra. A fehérjéket a maradék cukorral verjük habbá, majd adjuk hozzá a sárgáját, szitáljuk bele a lisztet, s keverjük simára. A masszát kenjük vékonyan sütőpapírra és 160 fokon süssük meg a tésztalapot. A pudingporból, a cukorból és a tejből készítsünk pudingot, vágjuk bele a barackot, majd öntsük a kihűlt tésztára. Tegyük hűtőbe, hogy a krém megdermedjen. A tejből és a habporból készítsünk habot, azt tegyük a krém tetejére, végül díszítsük barackszeletekkel.
|