Sárgabarackos marcipános
Sárgabarackos marcipános / Bibic
A tésztája:
16 dkg porcukor 20 dkg vaj 6 tojás 1 citrom héja 1 csipet só 3 csepp mandulaolaj /elmaradhat/ 40 dkg liszt 4 tk sütőpor 4 ek tejföl
Ezekből kevert tésztát készíteni egy magasabb tepsibe tenni a félbevágott gyümölcsöket kicsit belenyomkodni a tésztába, ehhez kell 1, 5 kg sárgabarack /de nagyon finom szilvával is. 180 fokon 20 percig sütni.
Közben a következő hozzávalókat:
8 dkg vaj 6 dkg cukor 4 ek méz 2 tk liszt 25 dkg gyalult mandula 20 dkg marcipán massza
egy edénybe tesszük és felmelegítjük, jól összekeverjük, a végén beletesszük a gyalult mandulát, ezzel vigyázva összekeverjük, kicsit hűlni hagyjuk és amikor 20 perc után kivettük az elősütött tésztát ráöntjük a marcipános mandulás masszát majd további 15-20 percig sütjük.
|