Start piskóta
Start piskóta - azaz: 5, 4, 2, 3, 1, 1/2!
5 ek liszt 4 ek cukor 3 egész tojás 2 ek olaj 1 ek ecet (1o%-os) 1/2 cs. sütőpor
A tojásokat keverd össze a cukorral (lehet fakanállal is, nem kell elővenni a robotgépet), add hozzá az olajat, az ecetet, és a sütőporral összekevert lisztet. Keverd simára, tedd mikrózható edénybe, és rakd a mikróba, fedő NÉLKÜL , nagy fokozatra, kb. : 5 percre. Ha langyosra hűlt, töltheted lekvárral, pudinggal, krémmel. Vagy csak bevonod kívülről valamivel. Ha kakaósat akarsz, 1 ek kakaót adj a sütőporos liszthez, de akkor 1 ek kevesebb lisztet vegyél! Tehetsz bármelyik változatba mazsolát, vagy aszalt gyümit, diót, lecsepegtetett meggyet. Sűtheted diós változatban is, akkor tudod? 1 ek darált dió, és így tovább! Én így készítek gyors somlóit. Sütök 3-féle piskótát, addig rumban ázik a mazsola, veszek hidegen készíthető krémport, ( van rumos -diós is !) kicsit kevesebb tejjel összerázom, és rétegezve lerakom. Tetejére krém, és kakaópor.
Latsia: - nekem 5 perc volt, a mikrónk 850 Wattos - olaj nélkül magasabb lesz
|