50 dkg eper(ebböl pár darabot dekorációra félretenni) 50 dkg túró 4 dl tejszín 10 dkg cukor 1 csomag habkeményitő 10 lap zselatin 1 csomag vaniliás cukor 1 db citromnak a lereszelt héja 1 piskóta tortalap (vagy készen vett, vagy magad sütött)
Az epret pürévé tenni, a túrót , cukrot és a citrom reszelt héját kikeverni és az eperrel összevegyíteni. A zselatint, előírás szerint elkészíteni /feloldani/ és a túrós masszához adni. A tejszínt a habkeményítővel és a vaniliáscukorral keményre felverni és ezt is a túróhoz adni. A túrós masszát ráhalmozni a piskóta lapra és a tetejét eper darabokkal diszíteni. 3 órán keresztül a hűtőszekrényben lehűteni. (vagy fél órát a mélyhűtőben. ) A süti alapot lehet darált kekszböl vagy babapiskótából is csinálni
Latsia: -nem tettem bele se zselét, se habkeményítőt, mégis tökéletesen kemény volt a krém -máskor félbevágom a piskótát és a fele krémet /mert jó sok lett!:O)/ közé fogom tenni
EZ AZ OLDAL AZ ÁLTALAM ÉS SOKAK ÁLTAL ELKÉSZÍTETT FINOMSÁGOK OLDALA, RECEPTEKKEL ÉS A SAJÁT FOTÓIMMAL. A RECEPTEK MELLETT TALÁLHATÓ AZOK NEVE, AKIKTŐL A RECEPT SZÁRMAZIK. Ezúton is HÁLÁS KÖSZÖNET NEKIK!!!:O)
A honlapon található RECEPTJEIM és FÉNYKÉPEIM szerzői jogvédelem alá tartoznak.
A honlapon elhelyezett információk, adatok felhasználásához az alábbi általános feltételek mellett járulok hozzá: A honlapon található dokumentumok elektronikus formában szabadon lemásolhatók, terjeszthetők, de csak saját célokra, nem kereskedelmi célú alkalmazásokhoz, változtatások nélkül és a forrásra való egyértelmű hivatkozással használhatóak.
Minden más terjesztési és felhasználási célra közvetlenül szerzői jog tulajdonosától / tőlem / vagy meghatalmazottamtól kell engedélyt beszerezni.
Különválasztottam ezt az oldalt a másiktól, itt az ételfotóimat és a hozzájuk tartozó recepteket találjátok meg. Az itt látható receptek kipróbáltak, az ételek garantáltan finomak;O) Kis türelmet kérek, folyamatosan töltöm fel a recepteket.
Kellemes időtöltést és sikeres sütés-főzést kívánok! Remélem Mindenki talál magának valami finomságot...
Copyright
LÁTOGATÓK
Indulás: 2005-12-29
Karácsony
SZIASZTOK
Társalgó
Sziasztok!
Ide írhattok, ha a receptekről szeretnétek kérdezni, igyekszem rendszeresen jönni és válaszolni, bár ez az oldal nem kifejezetten fórum.
Kellemes időtöltést kívánok: Latsia