DIMI TORTÁJA
DIMI TORTÁJA / Latsia - Erika10
Piskóta:
6 ek liszt 6 ek cukor 6 tojás 1 tk sütőpor 3 ek brandy
A tojások sárgáját fehérre kevered a cukorral, a fehérjét felvered, a lisztet elkevered a sütőporral. Óvatosan összekevered őket egy nagy tálban és hozzákevered a brandyt, majd egy sütőpapírral bélelt 25 cm átmérőjű tortaformába öntöd és 150 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütöd.
Krém:
2 dl tejben felolvasztasz 40 dk étcsokit /én tortabevonót/ majd beleteszel 12 dkg vajat, és felolvasztod benne. Hűlni hagyod, majd ha kihűlt, krémmé vered /én habverővel/. A piskótát kettévágod, belül megkened a krémmel, rászólsz pirított félbevágott mogyorót, ráteszed a piskóta másik felét és azt is megkened a krémmel, majd díszíted ízlés szerint.
Díszítés:
Én az oldalát megszórtam pirított mandulapehellyel /készen vettem/ , a tetejére grillázsos mogyorót ültettem körbe /készen vettem/ majd felolvasztottam 5 dkg fehércsokit /tortabevonó/ 2 ek olajjal és rácsurgattam a tetejére.
|