CSERESZNYÉS TEKERCS
CSERESZNYÉS TEKERCS / Latsia
6 tojás 15 dkg liszt 5 dkg étkezési keményítő 1/2 tk sütőpor 2 tk mézeskalács fűszerkeverék 20 dkg cukor + 2 ek a szóráshoz 3 csomag vaníliás cukor 1 üveg cseresznyebefőtt / én frisset tettem bele 2 ek cseresznyepálinka 5 dkg fehér csokoládé 6 dl tejszín 2 ek tejcsokoládé-forgács
A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet, a keményítőt, a sütőport és a mézeskalács fűszerkeveréket összekeverjük. Kibélelünk sütőpapírral egy sütőtepsit, és kivajazzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszitálunk 7, 5 dkg cukrot, és addig keverjük, amíg fényes lesz. A tojássárgájákat 12, 5 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral krémesre keverjük. Rászitáljuk a lisztes keveréket, és ráhalmozzuk a tojáshab felét. Óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. Végül a maradék habot is belekeverjük. A masszát a tepsibe simítjuk. A sütőben kb. 15 percig sütjük. Vékonyan megszórunk kristálycukorral egy tiszta konyharuhát, ráborítjuk a piskótát, és a ruha segítségével feltekerjük. Hagyjuk kihűlni. A cseresznyét lecsepegtetjük, megöntözzük a pálinkával. A fehér csokoládét lereszeljük. A tejszínt kemény habbá verjük, beledolgozzuk a maradék 2 csomag vaníliás cukrot és két evőkanál kivételével a fehér csokoládét. A masszát kettéosztjuk, a felébe belekeverjük a cseresznyét. A piskótát kitekerjük, megkenjük a cseresznyés masszával, és újra feltekerjük. A tekercset bevonjuk a maradék tejszínnel, és megszórjuk a tej- és a félretett fehér csokoládéforgáccsal.
|