Tejes pite barackízzel
Tejes pite barackízzel /Eva0812
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg liszt, 1 liter tej, 10 dkg cukor, 5 tojás, só, 10 dkg barackíz, 10 dkg sárgabarack, 1 dkg vaníliás cukor, 3 cl barackpálinka, zsír vagy vaj
A lisztből a tejjel, a cukorral, a vaníliás cukorral, kevés sóval és az 5 tojással a szokásosnál valamivel sűrűbb palacsintatésztát készítünk (nem kell feltétlenül hozzáadni az összes tejet). Kizsírozott (vagy vajazott) kisebb tepsibe öntjük, és forró sütőben pirosra sütjük. Kockára vágjuk és forró barackízzel leöntve, héjától megtisztított, félbevágott sárgabarackkal díszítve tálaljuk. Jó tudni! Íze még pompásabbá tehető, ha kevés barackpálinkával leöntjük, és flambírozzuk (meggyújtjuk). Az ízhatás fokozható, ha a masszába kevés rumba áztatott mazsolát is teszünk.
|