Rakott krémes piskóta
Rakott krémes piskóta / Mikko
1 tasak vaníliás puding 1 tasak csoki puding 2 ek kakaópor cukor vagy édesítő tetszés szerint 1 liter tej (a pudinghoz) egy pohár konyak vagy rum vagy akármilyen szeszes ital Amaretto! vagy kakaó ital vagy kávé ital mogyoró vagy dió darabosan, de el is maradhat 45 darab babapiskóta
A pudingokat megfőzni az előírásnak megfelelően. A csokisnál kakót tenni hozzá és annyi cukrot vagy édesítőt, amennyivel szeretitek. A csokisnál nem csináltam túl édesre, de a vaniliát igen.
Egy magasabb kerámia vagy üveg edénybe letettem egy sor piskótát, hogy az edény alja ki legyen töltve. Az alkohollal enyhén meglocsoltam minden darab piskótát. (Aki gyerekeknek csinálja, az csinál Nescacaóból egy pohárral vagy tejeskávéból és ezzel locsolja meg a piskótát. Vigyázat, csak annyira, amennyit láthatóan beszív, ne többet, mert a rákerülő krémtől is puhulni fog. Ne lucsogjon!) Erre jön a vaníliás puding, majd a csokis rá, megszórni a dióval. Megint rá a piskóta sor és ugyanígy eljárni. A tetejére maradjon egy kis krém még bejezésképpen. Erre szintén kis diót szórni. (Lehet csokireszeléket is) Lefedni vagy egy nagy zacsekba bepakolni és be a hűtőbe, én este megcsináltam és másnap ettük. Össze kell érjen, illetve meg kell puhulnia a piskótának.
Igen könnyü, nyári édesség, lehet csak vanília pudinggal dolgozni és friss epret, málnát tenni még a sorokra. Ki hogyan szereti, nem lehet eltolni. Magasan jó, több sorral. Nekem háromsoros volt.
Latsia: a tetejét is és a pudingrétegeket is aszalt gyümölcsökkel és mogyoróval, dióval, mandulával szórtam meg....röff röff:O)
|