Barack paj
Ezt a sütit az alábbi recept alapján készítettem, csak a körte helyett barackot használtam, a többi ugyanaz:
KÖRTE PAJ / Fröken
Paj tészta: 3 dl liszt, 1 dl cukor, 1 tk sütőpor, 175 g olvasztott margarin.
Töltelék:4-5 db jó érett körte, vagy konzerv körte, 1 doboz creme fraiche (zsíros tejföl), 2-3 ek vaníliáscukor, reszelt citromhéj, 3-4 tojás sárgája.
A sütőt kapcsold be 200 C-ra. Csináld meg a paj tésztát, és nyomkodd bele a formába. Ha lehet akkor a szélét hagyd kicsit vastagabbra. A körtéket hámozd meg, felezzed, es a feleket helyezd el a pajtésztán. néhány csepp citromot csepegtess rá, így nem barnulnak meg. A creme fraiche-t, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal keverd jól össze és öntsd a körték közé. Sütése: 200 C-on 25-30 perc Ha szeretitek a mogyorót vagy mandulét, vágj jó apróra és szórd meg a tetejét a fele időben, és úgy süsd készre. Csodásan finom hideg fagylaltal, vagy vanília szósszal.
|