Intelligens krémes
Intelligens krémes Latsia módra
Elkeverünk jól 9 tojássárgáját, 30 dkg porcukrot, 15 dkg rámát, 9 ek lisztet és 5 csomag vaníliás cukrot. Lassan hozzákeverjük az 1 liter tejet. A 9 tojásfehérjét habbá verjük és belekeverjük óvatosan a masszába. Kivajazunk és kilisztezünk / csak az alját!!!az oldalát nem / egy 22 x 30-as tepsit, beleöntjük a masszát / olyan madártejállagú / és hideg sütőbe tesszük. Bekapcsoljuk a sütőt 220 fokra és 15 percig sütjük / bekapcsolástól számítva, nem a bemelegedéstől / majd levesszük a hőmérsékletet 100 fokra es így sütjük 45 percig. Ha kész kivesszük és hűvös helyre tesszük. Amikor kihűlt a tepsi, az egészet úgy ahogy van betesszük a hűtőbe. Na most figyi! Órakig kell hűlnie!!! Ha teljesen hideg, körül vágod a szelet egy késsel, hogy elvaáljon egy kicsit a tepsitől, és egy hirtelen mozdulattal fejrefordítod, leveszed róla a tepsit és felszeleteled, majd a szeleteket egyenként visszafordítod és tálra teszed. Erre azért van szükség, mert az alját könnyebb vágni mint a tetejét. Hát ennyi. Tuti siker!:O) De csak így:O)
|