Bocaccio szelet
Bocaccio (diós-kávés) szelet/ Amadea
Tésztája: 5 tojássárgáját 10 evőkanál porcukorral habosra kavarjuk, apránként hozzáadunk 5 evőkanál forróvizet. 15 dkg daráltdiót, 5 evőkanál rétesliszttel, 1 csomag sütóporral összekeverünk, majd a masszához adjuk. Az 5 tojásfehérjét felverjük és óvatosan hozzákeverjük a többihez. Kivajazott lisztezett tepsibe úgy mint a piskótát megsütjük.
Krém: 15 dkg vajat, 15 dkg cukorral 1 vaníliáscukorral 1 tojássárgájával habosra keverünk. 1/2 -1 dl hideg kávét apránként hozzáadunk (ha úgy látod, hogy nem kell bele az egy deci akkor kevesebbet is hozzátehetsz) A kihűlt tésztára simítod a krémet. A tetejére durvára vágott és sütőben egy picit megpirított diót szórunk.
-30 x 25-os tepsiben sütöttem -a tetejére féldiókat is tettem
|