Szuper csokitorta
Szuper csokitorta / Mikko
Kevert tészta:
200 g keserücsoki 125 g vaj vagy margarin 125 barna cukor 1 zacsi vaníliás cukor 1 csipetnyi só 1 zacsi Jamaika rumaroma (ha nincs, két evökanál rum vagy konyak) 3 tojás 100 g Creme fraiche (zsíros tejfel) 150 g liszt 1 teáskanál sütöpor fél teáskanál szóda
Csokiöntet:
150 g keserücsoki 50 g Creme fraiche(zsíros tejfel)
Hozzájön még:
50 g Cashew-dió darabosra vágva
Forma, amiben sütni kell: 25 x 25 cm-es kivajazva. Nekem ilyen nem volt, a 28 cm-es átméröjü tortaformában sütöttem, elötte kivajazni.
Tészta:
A csokoládét apró darabokra törni és egy kis tálban a vajjal együtt felolvasztani majd egy keverötálba átönteni, ha megolvadt. Lehüteni egy kicsit. Egymás után a cukrot, vaníliás cukrot és a rumot hozzáadjuk és a kézi mixerrel kikeverjük. Majd a tojásokat egyenként, fél percenként, hozzákeverjük. A zsíros tejfölt is belevegyítjük. A lisztet a sütöporral és a szódával összekeverjük és a legkisebb fokozaton hozzákeverjük a masszához. Kivajazott formába öntjük és elömelegített sütöben 180 fokon ca. 25 percig sütjük. Ha kész, levesszük róla a tortagyürüt és így hütjük ki.
Csokiöntet:
A csokidarabokat vízfürdön felolvasztjuk, majd levéve onnan kihütjük. a zsíros tejfölt gyoras mozdulatokkal belekeverjük. Rákenjük a torta tetejére(csak a tetejére) és megszórjuk a darabos Cashew dióval.
Tálalás elött felszeletelni vagy kockára vágni. A zsíros tejföl gondoskodik arról, hogy a csoki ne legyen kemény, hanem krémes a vágásnál is. Ha elöbb készítjük el, akkor a hütöben kell tárolni, nehogy kiszáradjon. Szaftos marad így.
A Cashew diót nem kicserélni, igen passzol hozzá, mással nem ilyen jó!
|