SZLOVÁK KRÉMES
SZLOVÁK KRÉMES /Terézanya
30 dkg cukrot, 4 tojás sárgáját 10 evőkanál vízzel habosra kavarunk, majd 10 dkg szálasra vagdalt diót és 1, 5 evőkanál kakaót keverünk hozzá.
4 tojás fehérjét habosra verjük, majd 20 dkg liszttel, 1 sütőporral összekeverjük és hozzáadjuk a fenti masszához. kb. 20-25 percig sütjük.
A töltelék:
20 dkg vajat, 20dkg porcukrot és 2 cs. vaniliás cukrot habosra kavarunk. 2 dl tejben 2 evőkanál lisztet főzünk és kihűlésig kavarjuk. A fentieket összedolgozzuk és rákenjük a kihűlt alapra.
A tetejére 10 dkg vajból, 3 evőkanál kakaóból és 2 evőkanál porcukorból készült (tűzhelyen sűrűre melegített) mázt simítunk.
|