PAVLOVA
PAVLOVA - Habcsóktorta / Latsia
4 tojásfehérje
225 g cukor
1 tk kukoricaliszt
1 tk fehérbor ecet
1/2 tk vanília esszencia
300 ml zsíros tejszín /double cream
450 g gyümölcs
Melegítsd elő a sütőt 130 fokra.
Vágj ki egy 23 cm-es kört sütőpapírból és tedd egy tepsire.
Verd fel a tojásfehérjéket habbá, adagold hozzá kanalanként a cukrot és verd amíg fényes és kemény nem lesz.
Keverd el a kukoricalisztet, a fehérborecetet és a vanília esszenciát és keverd bele a tojásfehérje-habba.
Kanalazd a sütőpapírra, és süsd 1,5 órát, majd zárd le a sütőt, de hagyd benne hűlni 3 órát/!/.
Verd fel a tejszínt habbá, kanalazd rá a "habcsóktortára" és szórd meg gyümölccsel.
Isteni!
|