Bajor burgonya
Bajor burgonya / Dittka
600 g burgonya 200 g főtt házisonka 1,5 dl tejföl 2 db tojássárgája 60 g vaj vagy margarin 0,5 dl tejszín só, őrölt bors
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, és ha kihűlt, karikákra vágjuk. A házisonkát apró kockákra daraboljuk. A tejfölt a tejszínnel, a tojássárgájával, a sóval és az őrölt borssal összekeverjük, majd hozzáadjuk az előkészített burgonyát és a sonkát. Tűzálló edényt a vajjal vagy margarinnal kikenjük, kevés zsemlemorzsával megszórjuk, és a keveréket beleöntjük, tetejére morzsoljuk a maradék zsiradékot, és előmelegített sütőben megsütjük. Önálló ételként, vagy köretként adhatjuk. Tetejét ízlés szerint reszelt sajttal megszórhatjuk.
|