FOCACCIA
FOCACCIA / Latsia
350 g finomliszt
1/2 tk so
7 g instant eleszto /1 zacsi/
210 ml langyos viz
1 ek olivaolaj
a tetejere: 6 friss zsalyalevel 1/2 lilahagyma szeletelve nagyszemu so egesz feketebors megtorve /nem daralva!/ 2 ek olivaolaj
1. Vekonyan olajozz ki egy kerek torta/pizza/format 25 cm-est.
2. Tedd a lisztet, a sot, az elesztot a mixerbe es keverd ossze, add hozza a langyos vizet es az olivaolajat es azzal is keverd el, dagaszd 1 percet minimumon, majd 4 percet 1-esen, amig lagy es rugalmas lesz. Vedd ki belole es simitsd at vekonyan olajos kezzel, takard le es tedd meleg helyre 1 orara, vagy amig a duplaja nem lesz.
3. Tedd vissza a mixerbe es dagaszd minimumon 1 percet, majd vedd ki, lisztes feluleten formaz cipo alakura es nyujtsd ki laposra tedd a kiolajozott formaba, simitsd at olajos kezzel es takard le, hagyd kelni 20 percet. Az ujjbegyeddel nyomkodj bele godrocskeket takard le es hagyd meg 10 percig.
4. Melegitsd elo a sutot 200 fokra, szord ra a tesztara a zsalyat es a hagymat, szord meg a soval es a borssal es permetezd be olivaolajjal majd tedd be sulni 25 percre, vagy amig aranyszinu lesz.
Latsia:
-ez a recept a KENWOOD mixerhez van, de lehet kezzel is csinalni -szerintem a hagymat csak az utolso pár percben szorjatok ra, mert odakap
|