TRÜFFELES ROMBUSZ
TRÜFFELES ROMBUSZ / Latsia
Hv 15 darabhoz:
15 dkg tej tortabevonó 18 dkg ét tortabevonó 1 dl tejszín 3-4 ek mandulalikőr 5 dkg kókuszzsír /bioboltból/ esetleg vaj 5 dkg vaj 5 dkg natúr /nem sózott/ pisztácia 20 dkg marcipánmassza 5 dkg Koronás porcukor nylon zacskó
1. A kétféle bevonót darabokra törjük. 2-3 dkg-ot félreteszünk, a többit forró vízfürdőben megolvasztjuk. A tejszínt és a likőrt felmelegítjük. Hozzáadjuk a kókuszzsírt és a vajat, kevergetve megolvasztjuk, majd belevegyítjük a folyékony csokoládét. A trüffelkrémet kb. 1 órára a hűtőbe tesszük. 2. A finomra ledarált pisztáciából keveset félreteszünk, a többit a marcipánnal és a porcukorral összegyúrjuk. A massza felét kevés porcukorral megszórt deszkán 16x19 cm-es lappá kinyújtjuk, majd a vágódeszkára fektetjük és a trüffelkrémmel vastagon megkenjük. A marcipánmassza másik felét is kinyújtjuk és a trüffelkrémre fektetjük. Kb. 2 órára a hűtőbe tesszük. 3. A trüffelkrémmel töltött marcipánt először 2, 5 cm széles csíkokra, majd 4 cm hosszú rombuszokra vágjuk. A félretett bevonót megolvasztjuk, nylon zacskóba töltjük és a zacskó egyik sarkán kis lyukat vágunk. A rombuszok felét csokicsíkkal díszítjük, végül száradás után a maradék pisztáciával megszórjuk. A többi rombuszra porcukrot szitálunk.
Latsia: - nekem csak úgy ment a nyújtás, /különben ragadt mint a fene/ hogy a deszkára vajazott folpackot tettem és a nyújtófára pedig vajazott alufóliát - a méret fontos, akkor lesz szép vékony - a hűtőben felejtettem az első dermesztésnél a trüffelt így olyan lett, mint a beton:O)) de újramelegítve és újrahűtve ok lett!:O) - mindegyik rombuszra tettem csokidíszt, porcukit nem
NAGYON FINOM!!!!
|