Kovászos káposzta
Kovászos káposzta / E.Margit
Apróra vágott fejes káposztát kell szorosan belegyömöszölni egy üvegbe. babérlevéllel és egész borssal.
Sós vízzel kell felönteni (1 l vízbe 1 evőkanál só), úgy, hogy tele legyen az üveg és a tetejére 2 szelet kenyeret tenni.
Én barna kenyeret tettem és becsomagoltam gézbe, hogy nem potyogjon bele a morzsa a káposztába.
Rá az üveg tetejét, amire egy késhegynyi lyukat ütöttem. Néhány nap alatt a napon megérik.
Nagyon finom magában is, savanyúság gyanánt, de isteni finom nyári töltött káposztát is lehet belőle csinálni.
Ilyenkor nem szoktam olyan füstölt húsos-zsírosra csinálni és tejföl helyett aludttejet vagy kefírt teszek rá.
|