ÉDESSÉGEK : Sütőtök lepény pekándióval és áfonyával |
Sütőtök lepény pekándióval és áfonyával
Sütőtök lepény pekándióval és áfonyával / Latsia
12 szelet
240 g vaj
200 g barnacukor
200 g friss áfonya
120 g pirított pekándió
2 nagy tojás
250 sütőtökpüré nyersen
90 ml olaj
200 g liszt
1,5 tk sütőpor
200 g cukor
1 tk fahéj
1 csipet só
tejszín a tálaláshoz
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
Bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral. / 22 cm -es /
Olvaszd meg a vajat, tedd bele a barnacukrot és keverd egy fényes masszává.
Öntsd a masszát a formába.
Egy közepes edényben keverd össze az áfonyát a pekándióval és öntsd az előzőre.
Egy nagy edényben keverd össze a tojásokat, a sütőtökpürét és az olajat.
Egy másik tálban pedig a lisztet, a sütőporral, a cukorral és a fahéjjal és a sóval.
Most mind2 tál tartalmát keverd össze, és öntsd ezt is óvatosan a tortaformába.
Süsd a sütit 35-40 percig, majd egy rácson hagyd hűlni.
Fektess rá egy tálcát vagy tányért és fordítsd meg, majd óvatosan húzd le róla a sütőpapírt.
Hidegen, tejszínhabbal tálald.
Latsia:
- 200 g vaj is bőven elég
- mandulával sütöttem pekán dió helyett és fagyasztott áfonyával kiengedve
- 45 perc kellett a sütéshez, de ez sütőfüggő!!
- 22 x 26 cm-es tepsiben sütöttem, de lehet picit nagyobban is
- 1 nappal előtte is elkészíthető, akkor szobahőmérsékleten lefóliázva tartandó
|