PÓRÉHAGYMA TORTA
PÓRÉHAGYMA TORTA / Latsia
20 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg túró
1 tk sütőpor
1 tk só
40 dkg póréhagyma
20 dkg sajt / Gouda
20 dkg sonka
20 dkg tejszín
4 tojás
só, bors, szerecsendió
Tésztát készítünk az első 5 hozzávalóból gyors mozdulatokkal.
Egy 26-28 cm-es kikent tortaformában a széleket felhúzva belenyomkodjuk.
Elősütjük 180-200 fokon kb. 15 perc alatt villával megszurkálva.
Közben fekarikázzuk a megtisztított pórét, blansírozzuk, leszűrjük.
A sajtot és a sonkát felaprítjuk.
A kisült tésztát megszórjuk a póréval.
A tejszínt összekeverjük a fűszerekkel és a sonka-sajt darabokkal, majd a póréra öntjük.
170-190 fokon 1 óra alatt megsütjük.
Latsia:
- 50 perc alatt lett kész
- muszáj bele aromás sajt, attól lesz nagyon finom
|