Toszkánai filétál / Alchri
Toszkánai filétál / Alchri
50 dkg sertésfilé, vagy csirkemellfilé, 1 csomag bacon szalonna, 2-3 pohár tejszin, 1 doboz paradicsompüré, 30 dkg friss paradicsom, vagy konzerv, kethup, 2-3 fokhagymagerezd, paprika, cayenne, chillipor, só bors, rozmaring, bazsalikom, kakukkfü, kis vaj, zsemlemorzsa
A húst kb. 4 cm vastag szeletkre vágjuk, majd egyenként egy-egy félbevágott baconba tekerjük és egymás mellé egy tüzálló tálba helyezzük, amit elötte kivajaztunk.
A tejszint egy edényben felmelegitjük, a paradicsomot, a pürét és egy kevés ketchupot belekeverjük, habverövel simára keverjük. Hozzádjuk a szétnyomott fokhagymát és a füszereket, pikánsan izesitjük. Lassan felfözzük.
Forrón a husokra öntjük, kis vajdarabkákat teszünk a tetejére, picurka zsemlemorzsát szórunk rá. 40 percig, kb. A 180 fokos sütöben sütjük. Fött tészta, vagy gnocchi passzol hozzá.
|