CSIRKE : CSIRKEMELLFILÉ VAJASTÉSZTÁBAN |
CSIRKEMELLFILÉ VAJASTÉSZTÁBAN
CSIRKEMELLFILÉ VAJASTÉSZTÁBAN
3 főre
3 levél vajas tészta / 30 dkg 10 dkg g gomba aprítva 2 dkg g vaj 1/2 hagyma aprítva 1 ek petrezselyem aprítva 4 dkg emmentáli sajt reszelve 1 tojás 4 dkg creme fraiche só, bors 30 dkg csirkemellfilé 1 dkg vaj pirospaprika 1 tojássárgája
125 ml fehérbor 2,5 dl tej 2 tk keményítő
25 dkg cukorborsó 1 dkg vaj 10 dkg rizs
1., 2 dkg vajon megdinszteljük a gombát és a hagymát, hozzáadjuk a petrezselymet. A sajtot, a tojást és a créme fraiche-t hozzákeverjük és sózzuk-borsozzuk, félretesszük. Egy másik serpenyőben az 1 dkg vajon a húsokat mind2 oldalukon rövid ideig pirítjuk: Sózzuk-borsozzuk-paprikázzuk, kivesszük egy tányérra.
2., A visszamaradt szaftba öntjük a bort, kicsit hűlni hagyjuk, és beleöntjük a keményítővel elkevert tejet. Sózzuk-borsozzuk-paprikázzuk és 2 ek gombakrémmel elkeverjük.
3., A tésztákat kinyújtjuk és mindegyikre 1 húst teszünk, rátesszük a gombakrémet és lezárjuk a tésztát. Lekenjük a tojássárgájával és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb.20 perc alatt késresütjük.
4., 1dkg vajon a cukorborsót átmelegítjük, sózzuk-borsozzuk. Rizzsel tálaljuk.
Latsia: - A 2-es lépést teljes egészében kihagytam, ugyanis a gombakrém elég szaftosnak bizonyult enélkül is
|