VÖRÖSLENCSE SALÁTA
VÖRÖSLENCSE SALÁTA / Latsia
150 g vöröslencse 120 g újhagyma 150 g koktélparadicsom 2 ek olívaolaj 2 ek fehér balzsamecet 1 tk mustár só, bors 1 csipet cukor 200 g juhsajt / Feta, Manouri 200 g krémsajt vagy ricotta vagy nem túl savanyú túró
A lencsét egy kis lábosban felengedjük 1/2 liter vízzel. Fedő alatt felforraljuk, majd takarékon kb. 5 percig főzzük. Megsózzuk, leszűrjük és egy salátás tálba tesszük. A hagymát felkarikázzuk, egy kicsit félreteszünk dekor-nak a többit a lencséhez keverjük. A koktélparadicsomot negyedeljük és a salihoz keverjük. Az olívaolajból, az ecetből és a mustárból egy marinádot készítünk, sózzuk-borsozzuk és cukrozzuk. Ráöntjük és elkeverjük a salival, majd 30 percig állni hagyjuk a hűtőben. Tálalás előtt egy kicsivel, megszórjuk a juhsajttal és a krémsajtot belekeverjük a salátába. Megszórjuk a félretett újhagymával. Nagyon finom friss kenyérrel.
Latsia: - tényleg állati finom, de nekem a vöröslencse olyan 10 perc alatt puhult meg
|