Tandoori csirke
Tandoori csirke
6 főre
8 db csirkemell filé félbevágva 1/2 tk víz 1/4 tk mustár 1 csésze joghurt 1/4 csésze citromlé 1,5 tk só 1,5 tk paprika 1/2 tk kardamom 1/4 tk gyömbér 1/4 tk római kömény 1/4 tk aprított piros paprika 1/4 tk bors 1 gerezd fokhagyma aprítva
Tedd a csirkét egy tálba, keverd össze a hozzávalókat és öntsd rá, majd fedd le. Min. 12 órára, de ne többre, mint 24 óra tedd a hűtőbe. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, vedd ki a pácból a csirkét és tedd egy tepsibe, amit nincs kikenve. Fedetlenül süsd kb. 45 percig. Körítsd ízlésed szerint.
Latsia: - nagyon finom lett a pác, de... - szerintem fedetlenül, pác nélkül, 45 perc alatt száraz lesz, ezért.... - legközelebb lefedve a pácban fogom sütni jóval rövidebb ideig - indiai rizzsel tálaltam
|