RÉGIMÓDI FŰSZERES KENYÉRPUDDING
RÉGIMÓDI FŰSZERES KENYÉRPUDDING / Latsia
500 g fehérkenyér - vékony szeletekre vágva 568 ml tej - félzsíros 50 g mazsola 50 g aszalt bogyós gyümölcs 50 g koktélcseresznye 1 citrom reszelt héja 150 g világos barnacukor 2 tk mézeskalácsfűszer 2 tojás felverve
Tedd a kenyeret egy nagy tálba, öntsd le a tej felével és hagyd 1 órát állni. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra és kenj ki egy 20 cm-es szögletes tepsit. Keverd a mazsolát, a bogyós gy-t, a cserit, a citromhéjat, a 125 g cukrot, a tojást és a maradék tejet a tejben áztatott kenyérhez. Jól forgasd át és tedd a keveréket a tepsibe. Told a sütőbe 1,5 órára, amíg megsül ill. aranybarna színű lesz. Ha kész vedd ki a sütőből, szórd meg a maradék cukorral, hagyd kicsit hűlni, vágd 12 kockára és tálald langyosan.
Latsia: - én szendvicskenyeret vettem hozzá, de a sima is tökéletes - aszalt áfonyát tettem bele bogyósként - langyosan tálalva a legjobb! - nagyon fini karácsonyi íze van - fagyasztható, tálalás előtt sütőben újra kell melegíteni
|