KATAIFI
KATAIFI me Amygdala - Kataifi mandulával/ Latsia
500 g kataifi tészta 1 pohár növényi zsír 2 pohár apróra vágott mandula 2-3 ek cukor 1 ek fahéj
A szirup: 3 pohár cukor 2, 5 pohár víz pár csepp citromlé 2-3 fahéj darabka
A szirup elkészítéséhez tedd a hozzávalóit egy lábosba. Keverd el és forrald 1-1, 5 percig, majd tedd félre hűlni. Keverd össze a mandulát a cukorral és a fahéjjal, szórd a tésztát egy nagy tálba és az ujjaiddal válaszd szét. Olvaszd fel a növényi zsírt anélkül, hogy megbarnulna és öntsd a tésztára, majd az ujjaiddal keverd el jól rajta. Szórd a felét egy 30 cm átmérőjű sütőformába, szórd meg a mandulakeverékkel és tedd rá a maradék tésztát. 150 fokra előmelegített sütőben süsd 35-45 percet, vagy amíg aranylik a teteje. Vedd ki a sütőből és azonnal öntsd le a sziruppal. Fedd le egy konyharuhával és hagyd, hogy beszívja a szirupot és kihűljön.
|