ÉDESSÉGEK : Sült vaníliás-citromos cheesecake málnával |
Sült vaníliás-citromos cheesecake málnával
Sült vaníliás-citromos cheesecake málnával / Latsia 87000
12 db Digestive vagy Petit beurre keksz 50 g olvasztott vaj 1 ek méz 500 g ricotta 3 tojás 175 g cukor 1 citrom reszelt héja 2 tk vanília kivonat 200 g créme fraiche 250 - 300 g friss málna porcukor
Törd össze a kekszet egy erős nylon zacsakóban nyújtófával. Keverd össze a vajjal és nyomkodd egy 20 cm átmérőjű formába. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra /légkeverés/ vagy 140 fokra sima sütés/. Tedd a cheesecake többi összetevőit /kivéve a málnát és a porcukit/ a keverőgépbe /foodiprocessor/ és keverd el amíg puha lágy krémet kapsz. Öntsd a kekszre és rázd egy szintre. Süsd 40 percig, kapcsold ki a sütőt, hagyd húlni 1 órát, majd tedd a hűtőbe egy éjszakára. Tedd a cheesecake-et egy tálra, szórg meg a málnával és tálalás előtt közvetlenül szórd meg porcukorral.
Latsia: - én abban a pyrextálban hagytam, amiben sült, féltem, nehogy összetörjem - bármilyen gyümivel finom - ricotta helyett áttört könnyű túró is mehet bele
|