SAVARIN
SAVARIN / Lappantyú
Nagy, kerek, sima falú koszorúformában sütjük.
**500 g liszt, 40 g élesztő, 60 g cukor, 1 csipet só, 5 tojás, 150 g vaj
Továbbá: 100 g porcukor, 2,5 dl cseresznyepálinka vagy rum, 2,5 dl víz Valamint: 100 g sárgabarack lekvár, 1,25 dl víz, 1 ek.cukor Végül: 500 g eper, 1 ek. porcukor.
1. a * * hozzávalókból édes kelt tésztát készítünk. előkész: 20 perc, pihentetés 3-4 óra, sütés: 20 perc, 180-200 fokon, 2. közben a cukorból a vízzel szirupot főzünk, majd hozzáadjuk az alkoholt. 3. a forró savarint átitatjuk a szirupoldattal, majd megkenjük a cukorral és vízzel felfőzött sárgabaracklekvárral. 4. tálalás előtt a sütemény közepébe töltjük a gyümölcsöt, majd megszórjuk a porcukorral.
Latsia: - a tésztát kenyérsütőgép dagasztotta - kelesztette / 1,5 óra - isteni finom foszlós, de u.a. puhácska és 12 cm magas - lehet hozzá készíteni sodót, vagy krémet vagy pudingot, de minek, így fini - holnap pld nutellával fogom megkennni....
|