TÉSZTA : Gnocchi paradicsomos-juhsajtos szószban |
Gnocchi paradicsomos-juhsajtos szószban
Gnocchi paradicsomos-juhsajtos szószban / Sherpa01
1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 8 db közepes nagyságú paradicsom 1 ek olívaolaj 1 ek paradicsompüré 1 kg friss gnocchi só, bors 10 dkg juhsajt 2 szál bazsalikom
A vörös- és a fokhagymát apró kockákra, a paradicsomot darabokra vágjuk. Felhevített olajban a hagymákat megpároljuk. Beletesszük a paradicsompürét, majd a paradicsomdarabokat is. 5 percig főzzük.
A gnocchit forrásban levő, sós vízben 2 percig főzzük, míg fel nem jön a víz tetejére. A mártást sóval és borssal ízesítjük, majd összeturmixoljuk. A juhsajtot kockákra vágjuk, beletesszük a szószba, és egyszer felforraljuk. A bazsalikomleveleket lecsipkedjük a száráról. A gnocchit lecsepegtetjük, és a mártással tálaljuk. Bazsalikomlevéllel díszítjük.
|