TÉSZTA : Mozzarellás-olajbogyós tészta |
Mozzarellás-olajbogyós tészta
Mozzarellás-olajbogyós tészta / Sherpa01
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg csirkemellfilé 40 dkg paradicsom 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 15 dkg mozzarella sajt 50 dkg rövid makaróni 4 ek olaj 1 ek kapribogyó 10 dkg magozott fekete olajbogyó
Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A csirkemellet csíkokra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját és feldaraboljuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A mozzarella sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő sós vízben kb. 15 perc alatt, kifőzzük. Leszűrjük, leöblítjük, tálba tesszük, összekeverjük 1 evőkanál olajjal, és melegen tartjuk. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, a csirkemellet kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a fokhagymát, a paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, és kb. 15 perc alatt pépesre főzzük. A mártáshoz hozzáadjuk a kapribogyót, az olajbogyót, összekeverjük, felforraljuk, és a makarónira halmozzuk. A mozzarellával megszórva tálaljuk.
Latsia: féladagot csináltam és szép mennyiség az is!
|