JOGHURTOS BUREK
JOGHURTOS BUREK
300 g csirkemell 1 hagyma 20 g vaj 125 g rizs 30 g mazsola 30 g fenyőmag 2,5 dl zöldségleves só, bors 1 cs. réteslap / 25 dkg 300 g joghurt 2 fokhagymagerezd 1 csokor petrezselyem só, bors
Egy mély serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és átpirítjuk rajta a felkockázott csirkemellet, majd rádobjuk a kockára vágott hagymát és összesütjük őket. Hozzátesszük a rizst, üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a mazsolát és a fenyőmagot és jól átforgatjuk. Sózzuk-borsozzuk, felengedjük a levessel ás lefedve kb.15 percig kislángon főzzük. A joghurtba belekeverjük a 2 gerezd áttört fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kikenünk egy 28cm-es tortaformát majd a réteslapból 2-t ráterítünk /mind2-t megkenjük!/ majd a joghurt felét rákenjük. Erre megint ráteszünk 2 lekent lapot és ráhalmozzuk a közben elkészült csirkés-rizst. Ismét ráterítünk 2 lekent lapot, majd rákenjük a maradék joghurtot és a sütőben 20-25 perc alatt készresütjük.
Latsia: - mivel a réteslap szögletes, a tortaforma kerek, így a lapok 4 sarkát a leterítés után visszahajtjuk. - nekem nem sült meg 25 perc alatt sem, így maximumra csavartam és addig sütöttem még, amíg szé színe lett - szoktam készíteni dinsztelt káposztával, vagy daráthússal, vagy spenótos-fetás töltelékkel, nagyon fini, persze anyósom saját maga készíti a tésztát...
|