Tengergyümölcsei rizotto
Tengergyümölcsei rizotto / Latsia
Rizotto 4 szemelyre
320 g rizotto rizs 1 közepes hagyma 40 g vaj 1 l csirkehúsleves /kockából/ 1 dl Martini Dry vagy ugyanennyi fehérbor parmezán sajt
A vajon üvegesre párolom a hagymát, és rádobom a rizst. Összekeverem, felöntöm a Martinivel, megvárom míg beissza, utána ráöntöm a levest és kislángon lefedve főzöm, amíg be nem szívja a rizs a levét, de nem teljesen szárazra... Ha kész, hozzákeverek egy kis reszelt parmezén sajtot és állni hagyom 2 percet.
Közben 1 kg fagyasztott tengergyümölcseit kiengedek meleg vízben, és rádobom a 2 ek olívaolajon megfuttatott 2 gerezd fokhagymára, átforgatom 5-6 perc alatt, majd a közben elkészült rizottóval jól elkeverem és meghintem 1 ek sáfránnyal és hozzákeverek még 2 gerezd átnyomott fokhagymát.
|