Töltött tökvirág
Töltött tökvirág / Latsia
1 csésze = 2 dl
1,5 csésze olívaolaj 4 újhagyma felaprítva 2 cukkini /ehelyett mehet bele a tök belseje/ reszelve 2 sárgarépa reszelve 25 dkg darálthús 1 csésze rizs 1,5-2 csésze víz 1/2 csésze petrezselyem aprítva 1/2 csésze kapor 1/2 csésze édeskömény zöldje só, bors 2 tojás 2 citrom leve
Az olajon megpirítjuk az első 5 hozzávalót, majd hozzátesszük a rizst és felöntjük a vízzel. Takarékon főzzük, amíg beszívódik a folyadék. Akkor hozzákeverjük a fűszernövényeket, sózzuk-borsozzuk és a töltelék készen van. Ha kihűlt egy kicsit, beletöltjük a virágokba, ráöntötjük a citromlével felvert tojást, amit pillanatok alatt be fog szívni.
Latsia:
- ezt a töltelék menyyisgéget 30 db virághoz írják, nekem 60 virág kellett hozzá - nagyon gyorsan készen van a töltelék - csak frissen szedett, nyitott tökvirágból könnyű csinálni - ha nem aznap készül, mint ahogy a virágot leszedtük, ültessük őket egymásba és akkor nem tudnak teljesen bezáródni
|