Zöldbabos sertésborda
Zöldbabos sertésborda /Apoletta
Hozzávalók 600 g sertéskaraj 500 g zöldbab 0, 5 dl olaj 100 g zöldpaprika 150 g paradicsom 3 dl tejföl só vagy vegeta, őrölt bors
Elkészítése A zöldbabot megtisztítjuk, feldaraboljuk, és enyhén sós vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. A sertéskarajból négy szeletet vágunk, széleit bevágjuk, kissé kiveregetjük és besózzuk. A kicsumázott paprikát és a paradicsomot szeletekre vágjuk. A hússzeleteket kevés olajban mindkét oldalán elősütjük. hőálló tálba rakjuk az elősütött bordákat, a zöldbabot, paprikát, paradicsomot és az, majd meghintjük őrölt borssal és sóval, végül a tetejére ráöntjük a tejfölt. Előmelegített sütőben puhára pároljuk.
Üveges vagy mirelit zöldbabbal is lehet csinálni így gyorsabb, meg akár több tejföl is mehet a tetejére, meg sajt is. A paradicsomot - paprikát ki lehet hagyni, ha simán csak babosat akarsz
|