Seréssült olaszosan
Seréssült olaszosan / Bibic
Garantált siker aránylag kevés munkával.
1 cm vastag sózott, borsozott comb-szeleteket szorosan egymás mellé helyezel egy jénaiban (römertopf, kisebb tepsi, tűzállótál, kerámia, stb. ) és közepes tűznél először lefedve, majd fedő nélkül kb. 45 percet sütöd. A tálat nem kell beolajozni.
Ezalatt hagymát dinsztelsz, bele fél-egy liter paradicsomlét a húsmennyiségtől függően (alternatív sűrített paradicsom felengedve), bele babérlevél, rozmaring s mindazon fűszerek kavalkádja, ami az olasz konyháról eszedbe jut. Lassú tűznél rotyogtatod negyedórát. A húst az utolsó 15 percben megszóród reszelt sajttal. Persze innentől fedő nélkül. Végül leöntöd a szósszal a húst, amelyen közben elolvadt a sajt.
Tálaláskor megszórod oreganoval. Isssssssssssteni! Spagettival tálaljuk.
|