Sajtos karaj
SAJTOS KARAJ / Stalex
4 szelet sertéskaraj só, őrölt bors 2-3db piros paprika (lehet kaliforniai is) 1 ek olvasztott vaj 10dkg ementáli vagy gouda sajt 1/2 tk őrölt paprika 1 ek vaj
A húsokat megmossuk, szárazra töröljük, sóval, borssal ízesitjük. A vajat egy lábasban felforrósítjuk és a húsok mindkét oldalát alaposan átsütjük benne. A szeleteket egy tűzálló tálba rakosgatjuk. A paprikákat vékony csíkokra vagdossuk és a húsról visszamardt zsiradékban egy kissé átsütjük, majd a húsokon elosztjuk. A sajtot lereszeljük, összekeverjük az őrölt piros paprikával, megszórjuk vele a paprikás húsokat és mindegyik tetejére 1 kis vajdarabkát teszünk. Az egészet 220 fokos sütőben kb. 20percet sütjük. Persze aki szereti más zöldségféléket is használhat a húsokhoz.
|