PAPRIKÁS-VIRSLIS KENYÉR
PAPRIKÁS-VIRSLIS KENYÉR / Sherpa01
40 dkg liszt, 1, 5 csomag sütőpor, 1/2 teáskanál só, 20 dkg sovány száraz tehéntúró, 3 tojás, 6 dkg vaj, 1 zöldpaprika, 1 sárga paprika, 1 pirospaprika, 20 dkg virsli, kevés tej
A túrót a tojással és a vajjal jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a sütőporos, sós liszthez, és gyúródeszkán jól kidolgozzuk. A paprikát megtisztítjuk, negyedekbe, majd egycentis darabokra vágjuk. A virslit keskenyre szeleteljük. A tésztát lisztezett deszkán a formánk alakjára vágjuk, a paprikát és a virslit rátesszük, feltekerjük. A formát kivajazzuk, a kenyeret beletesszük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. A sütő közepére tolva kb. 45 perc alatt megsütjük. Időnként megkenjük tejjel. Melegen kiborítjuk, és hűlni hagyjuk.
Latsia: 200 fokon sütöttem 50 percig
|