Sörkifli
Sörkifli / Latsia
50 dkg rétesliszt 6 dkg vaj 1 kk só 2 dkg éleszt õ 3 dl tej 1 tojás sárgája (a fehérjét felverve a kifli tetejére kenjük)
A langyos tejbe pici cukrot teszünk,az élesztõt felfuttatjuk benne.
A hozzávalókat a géppel dagasztatjuk, majd a tésztát kivesszük, ketté vágjuk, mind2 darabot kör alakúra nyújtjuk és derelyevágóval 8-8 cikkre vágjuk /összesen 16 cikk/ a szélesebbik végérõl feltekerjük és sütõpapírral bélelt tepsikre tesszük, megkenjük a fehérjével, majd 30 percig kelesztjük.
Megszórjuk ízlés szerint mákkal, sóval, lenmaggal, stb. 180 fokra elõmelegített sütõben /nem légkeveréses progi!/ 15 perc alatt készresütjük.
Latsia: 8 g porélesztõvel csináltam, így a futtatás kimaradt!
|