BÓLYI TÚRÓS
BÓLYI TÚRÓS / Latsia
10 dkg vaj 25 dkg rétesliszt 17 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor 50 dkg túró 10 dkg mazsola (lehet 20 dkg is) 2 db tojás 2 dl tej 1/2 cs sütőpor citromhéj
A lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük. Egy közepes nagyságú tepsit a vaj felével kikenünk, majd a cukros liszt felét beleszórjuk. Az áttört túrót egyenletesen elosztjuk rajta, megszórjuk a mazsolával, reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral. Erre hintjük a cukros liszt maradékát, majd az egészet leöntjük a tojással simára kevert tejjel. A vaj maradékát a tetejére morzsoljuk és a forró sütőben 5 percig erős lángon, majd takarékon szép pirosra sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockára vágjuk.
Először én sem akartam elhinni, hogy ebből süti lesz és nem csak a port öntöm ki, de higgyétek el, egyszerűen csodálatosan finom süti!!!
Latsia: - 5 percet sütöttem 220 fokon, majd 30 percet 180 fokon - 15 dkg mazsolát tettem bele - a tepsi belső méretei 22 x 29 cm
|