Orosz almatorta
Orosz almatorta (Isteni) / Mikko
250 g vaj (margarin) 250 g cukor 250 g liszt 4 tojás 200 g darált mogyoró (mandula) 80 g kakaópor 2 csomag vanílíáscukor 1 csomag sütöpor 5 db nagyobb alma kis tej vagy bor
A vajat cukorral, vaníliáscukorral és a tojásokkal habosra keverjük. A lisztet a sütöporral elkeverve, a darált mogyorót és a kakaót hozzáadjuk és tovább keverjük. (Kézi mixerrel) az almákat meghámozzuk és durvára reszeljük ( a nokedli szaggatón) Ezt is a masszához adjuk. Amennyiben sürü az egész, kis tejjel vagy borral higítjuk. Ettöl lesz szaftos a tészta. Egy 28 cm-es tortakarikát kivajazunk és lisztezünk (én darált mogyoróval szórom ki) 170 fokon elömelegített sütöben egy órát sütjük. A sütés után több lehetöségünk van: úgy hagyni, ahogy van még forrón lekvárral megkenni és mandula szeletekkel megszórni csokival bevonni (egy evökanállal rákenni) és mandulareszelékkel beszórni, ki hogyan akarja (a fényképemen ez a variáció van) porcukorral mintásra szórni Aki szereti, tehet bele rumaromát. Egyszerü kevert tészta, ajánlom kezdö háziasszonyok figyelmébe is, könnyü csinálni. Nagy sikert arat mindenkinél, gyerekek is kedvvel eszik, mert azt hiszik csokis torta. . Cukorbetegek is ehetik édesítövel, teljeskiörlésü liszttel reformozni lehet.
Latsia:
- csipketerítőt tetttem a sütire és úgy szórtam meg porcukorral, ettől nagyon extra lett a külseje is és sokan leutánozták, akiknek tetszett...
|