ÉDESSÉGEK : Csokis-mogyorós karamellás szelet |
Csokis-mogyorós karamellás szelet
Csokis-mogyorós karamellás szelet / Latsia
A csokis tésztához:
20 dkg vaj
5 dkg kakaó
30 dkg cukor
2 tojás
22 dkg liszt
A mogyorós-karamellás krémhez:
12 dkg vaj
1 doboz sűrített tej / 397g /
2 ek szirup / készen kapható, de helyettesíthető mézzel is!
7 dkg cukor
12 dkg pirított, félbevágott mogyoró
A csokibevonathoz:
20 dkg feketecsoki
1 ek napraforgóolaj
160 fokra kapcsoltam a légkeveréses sütőt és kikentem, sütőpapírral béleltem egy 20 x 30-as tepsit.
Egy lábosba tettem megolvadni a vajat, majd hozzákevertem a kakaót, a cukrot és krémesre kevergettem.
Lehúztam a tűzről, hozzákevertem a villávar kicsit felvert tojásokat, majd a lisztet.
Beleöntöttem az elkészített tepsibe és 20 perc alatt megsütöttem, hűlni hagytam.
A karamellkrémhez megolvasztottam egy lábosban a vajat, hozzákevertem a sűr.tejet, a szirupot és a cukrot.
Kislángon folyamatosan kevergettem, amíg karamell színe lett, kb. 12-15 perc.
Hozzákevertem a mogyorót és a tésztára öntöttem, hűlni hagytam.
Megolvasztottam a csokit, majd belekevertem az olajat és ráöntöttem a sütire és hűlni hagytam.
Latsia:
- nagyon-nagyon finom süti, nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, és szép is!
- a csokibevonat így elkészítve, ezzel az aránnyal sztem tökéletes!
|