PULYKA : Pulykamellcsíkok tejszínes gombamártásban gnocchival |
Pulykamellcsíkok tejszínes gombamártásban gnocchival
Pulykamellcsíkok tejszínes gombamártásban gnocchival / Latsia
450 g pulykamell
1 hagyma
50 g bacon
250 g gomba
10 g vaj
só, bors, paprika
1 dl fehérbor
3 ek tejszín
20 g créme fraiche
500 g nudli
petrezselyem
A pulykamellet csíkokra vágjuk, a hagymát és a bacont felaprítjuk, a gombát felszeleteljük.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a bacont lepirítjuk, rátesszük a hagymát, megpároljuk.
Hozzáadjuk a húst megsütjük, majd hozzákeverjük a gombát, átforgatjuk, megpároljuk, sózzuk-borsozzuk-paprikázzuk, és felöntjük a borral és a tejszínnel.
Felforraljuk és hozzákeverjük a creme fraiche-t, de már nem forraljuk.
A megfőtt, leszűrt gnocchival körítve és a petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Latsia:
- tettem bele 2 ek szójaszószt is
|