RÓZSÁK ADVENTRA
RÓZSÁK ADVENTRA / Latsia
6 db kis rózsa lesz belőle
10 dkg aszalt sárgabarack
2,5 dkg mazsola
2 ek pálinka vagy rum vagy likőr
6 dkg vaj olvasztva
5 dkg cukor
12,5 dkg liszt
1/2 tk sütőpor
1/4 tk őrölt fahéj
1/4 tk mézeskalács fűszerkeverék
1 tojás
1 tk méz
1/4 dl tej
Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával.
A vajat felolvasztjuk, és a rózsamuffinformát kikenjünk vele.
A maradék vajat félretesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel.
Hozzáadjuk a barackot és a mazsolát.
A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet.
Kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza!
A tésztát a formába töltjük és a sütőben kb. 20 percig sütjük.
|