ADVENTI CSOKIS-DIÓS CSÓK
ADVENTI CSOKIS-DIÓS CSÓK / Latsia
2 nagy tojás fehérjéje 12 dkg kristálycukor 12 dkg pekándió darabolva 15 dkg feketecsoki - 70 %-os darabolva 1 tk vanília aroma
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Verd habbá a tojásfehérjéket egy csipet sóval. Add hozzá a cukrot és verd tovább, amíg egy fényes kemény habot kapsz. Forgasd bele a csokit, a diót és a vaníliát. Egy fóliával bélet tepsire kanállal rakj halmokat belőlük. Told a tepsit a sütőbe és azonnal kapcsold ki! Szárítsd 3 órát, vagy egy éjszakát, vagy amíg a sütőd kihűl.
Latsia: - sima diót és pisztáciát daraboltam bele, mert az volt itthon - csokicseppet használtam - kekszsütő tepsiben sütöttem, amit a biztonság kedvéért kiolajoztam, mert féltem, hogy nehezen jönnek majd ki belőle....így is lett, baromi nehéz volt kiszedni őket, úgyhogy legközelebb maradok a sütőpípírral bélelt tepsinél és megvárom, amíg teljesen kihúlnek, mert most nem bírtam kivárni:O))
|