Tojásos, sütőben
Tojásos, sütőben
4 dkg vaj vagy margarin 5 dkg + 1 ek liszt 1/2 l tej só, szerecsendió 3 dkg reszelt sajt 25 dkg spenót / lehet fagyasztott is 15 dkg hámozott paradicsom / konzerv bazsalikom 6 tojás olaj őrölt bors
A vajból és 5 dkg lisztből tejjel besamelt készítünk, sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük, és folyamatosan kevergetve 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot. Közben megpároljuk a spenótot, illetve felengedjük és lecsöpögtetjük a fagyasztottat. A paradicsomot a bazsalikommal, sóval és borssal megpároljuk. 1 ek liszttel, csipet sóval és borssal felverünk 6 tojást. A keverék egyik részéhez a paradicsomot, a másikhoz a spenótot keverjük, és mind2 részből 2-2 rántottát sütünk. Ha langyosak, megkenjük őket a besamellel, és 1-1 vörös és zöld rántottát egymásra helyezve, fólia segítségével feltekerjük őket, majd 1 órára a hűtőbe tesszük. A tekercseket vastag szeletekre vágjuk, és 15 percre 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
|