MARCIPÁNOS SZILVATORTA
MARCIPÁNOS SZILVATORTA
1 kg szilva 3 dkg felaprított mandula 20 dkg marcipánmassza 22 dkg margarin 22 dkg cukor 1 zacskó vaníliás cukor csipet só 4 tojás 25 dkg liszt 5 dkg étkezési keményítő 1 zacskó sütőpor a forma kikenéséhez margarin és zsemlemorzsa
A szilvát kimagozzuk. Serpenyőben a mandulát szárazon megpirítjuk, majd kivesszük. A marcipánt durvára lereszeljük. A puha margarinból 20 dkg-ot 20 dkg cukorral, a van.cukorral és csipetnyi sóval krémesre keverünk. Beleszórjuk a marcipánt, majd egyenént beledolgozzuk a tojásokat. Végül belekeverjük a keményítővel, a pirított mandulával és a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett 32 cm-es kapcsos tortaformába töltjük. Elosztjuk rajta a szilvát, majd a maradék porcukorral és 2 dkg kockára vágott margarinnal megszórjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. A formában rácsra állítva kihűtjük, és szórócukorral meghintve kínálhatjuk.
Latsia: - 10 perc alatt összeállítottam, utána már csak sült - féladagot sütöttem 20-as formában, de lehet kicsit nagyobba is - nagyon fini!
|